5 TOČAKA PFIZEROVOG PLANA U BORBI PROTIV COVIDA-19

Tvrtka Pfizer iznimno cijeni rad zdravstvenih djelatnika, koji je od neprocjenjive važnosti za bolesnike, ali i za sve nas u ovoj ozbiljnoj krizi.

Zahvalni smo na tome što zdravstveni djelatnici svoj posao obavljaju profesionalno i sa srcem.

Što se tiče sigurnosti, tvtka Pfizer nastoji minimizirati rizik od širenja virusa i u skladu s vladinim uputama poduzima i odgovarajuće mjere kako bi zaštitila svoje suradnike.

Za sve smo zaposlenike uveli rad od kuće i povećali uporabu digitalnih kanala putem kojih ćemo vas i dalje obavještavati o našim proizvodima i uslugama.

Opskrba našim lijekovima neprekidno se i pomno nadzire. Zasad nije bilo nikakvih poremećaja u našem opskrbnom lancu niti utjecaja na naše poslovanje.

Na širem je planu tvrtka Pfizer posvećena suradnji s ostatkom farmaceutske industrije i korištenju vlastitih znanstvenih iskustava, tehničkih vještina i proizvodnih kapaciteta za borbu protiv ove rastuće krize. Dali smo pet obećanja koja će pomoći znanstvenicima da brže razviju lijekove i cjepiva koja će zaštititi čovječanstvo od ove sve intenzivnije pandemije i pripremiti farmaceutsku industriju za bolji odgovor na buduće globalne zdravstvene krize.

PET TOČAKA PLANA ZA BORBU PROTIV BOLESTI COVID-19

  1. Dijeljenje alata i znanja: Budući da se o ovom virusu zna jako malo, mnogi rade na razvoju staničnih testova, virusnog probira, seroloških testova i translacijskih modela za ispitivanje potencijalnih terapija i cjepiva. Tvrtka Pfizer je posvećena tome da ključne alate koje razvijemo učinimo dostupnima široj znanstvenoj zajednici putem otvorene platforme i da u stvarnom vremenu dijelimo informacije i saznanja s drugim farmaceutskim tvrtkama kako bismo što više ubrzali razvoj lijekova i cjepiva za bolesnike.
  2. Organizacija stručne skupine za borbu protiv COVID-19: Ljudi su naš najvrjedniji resurs. U tvrtki Pfizer okupili smo poseban krizni tim naših najboljih virologa, biologa, kemičara, kliničara, epidemiologa, stručnjaka za cjepiva, znanstvenika iz područja farmacije i drugih ključnih stručnjaka koji su usredotočeni isključivo na ovu pandemiju. Ovaj tim ulaže svu svoju strast, predanost i stručnost u samo jedan cilj, a to je ubrzati proces otkrivanja i razvoja lijekova i cjepiva, kako bi oni što prije postali dostupni bolesnicima.
  3. Primjena naših stručnih znanja o razvoju lijekova: Mnoge manje biotehnološke tvrtke provode probir među spojevima ili postojećim lijekovima kako bi se utvrdila njihova eventualna aktivnost protiv virusa koji uzrokuje COVID-19, no neke od njih nemaju iskustva s kasnijim fazama razvoja lijeka te se teško snalaze u složenim regulatornim sustavima. Tvrtka Pfizer je predana tome da podijeli svoja stručna znanja o kliničkom razvoju lijekova i regulatornim procesima kako bi poduprla razvoj najperspektivnijih molekula koje te tvrtke iznjedre.
  4. Stavljanje naših proizvodnih kapaciteta na raspolaganje: Nakon što neki lijek ili cjepivo dobiju odobrenje, trebat će brzo osigurati proizvodnju velikih količina i isporuku toga lijeka ili cjepiva diljem svijeta da bi se ova pandemija zaustavila. Kao jedan od najvećih proizvođača cjepiva i lijekova, tvrtka Pfizer je predana tome da sve svoje neiskorištene proizvodne kapacitete stavi na raspolaganje i po potrebi prenamijeni proizvodnju kako bi pomogla drugima u nastojanju da ova spasonosna otkrića što prije dospiju u ruke bolesnika.
  5. Omogućavanje brzog odgovora u budućnosti: Naposljetku, tvrtka Pfizer se s ciljem smanjenja budućih globalnih zdravstvenih prijetnji obratila svjetskim i nacionalnim zdravstvenim agencijama s prijedlogom da se oformi poseban tim za brz odgovor na zdravstvene prijetnje, koji bi obuhvaćao znanstvenike, kliničare i tehničare iz različitih segmenata farmaceutska industrije i koji bi mogao odmah reagirati na zdravstvene krize.
PP-PFE-EEP-0198, Datum izrade: travanj, 2020.
      O NAMANAŠA POVIJESTODGOVORNOSTKODEKS PONAŠANJATRANSPARENTNOST I JAVNA OBJAVA PRIJENOSA VRIJEDNOSTITERAPIJSKA PODRUČJAKRIVOTVORENI LIJEKOVISIGURNOST LIJEKOVAIZVJEŠTAVANJE O NUSPOJAVAMAKVALITETA PROIZVODAISTRAŽIVANJE I RAZVOJRAZVOJ NOVIH LIJEKOVARAZVOJNA LINIJA TVRTKE PFIZERKLINIČKA ISPITIVANJA