RAZVOJ NOVIH LIJEKOVA

Naši lijekovi godišnje spašavaju i mijenjaju živote milijuna ljudi diljem svijeta, no njihov je razvoj dugotrajan i složen proces.
​​​​​​​
Jeste li znali da je za razvoj jednoj novog lijeka u prosjeku potrebno oko 12 godina i više od 1 milijarde eura?1,2 Osim toga, od 10 do 20 lijekova koji se otkriju u laboratoriju samo će jedan u konačnici doći do bolesnika - drugi će se tijekom razvoja odbaciti.2
​​​​​​​
Čvrsto smo uvjereni da farmaceutske tvrtke lijekove ne bi trebale razvijati same, već da je ključ u suradnji. Upravo zato surađujemo s drugim inovatorima iz svih područja zdravstvene skrbi, uključujući znanstvenike iz akademske zajednice, organizacije bolesnika, vlade, druge biofarmaceutske tvrtke i zdravstvene radnike, u nadi da ćemo doći do otkrića koja će promijeniti živote bolesnika.
Literatura:
  1. ABPI. Time to flourish. Dostupno na: https://www.abpi.org.uk/media/1347/medicine-development-process.pdf. Pristupljeno: 7. 2. 2020.
  2. ABPI. Innovation in medicine, R&D and access. Dostupno na: http://www.abpi.org.uk/media/1337/innovation_in_medicine.pdf. Pristupljeno: 20. 2 .2020.
      O NAMANAŠA POVIJESTODGOVORNOSTKODEKS PONAŠANJATRANSPARENTNOST I JAVNA OBJAVA PRIJENOSA VRIJEDNOSTITERAPIJSKA PODRUČJAKRIVOTVORENI LIJEKOVISIGURNOST LIJEKOVAIZVJEŠTAVANJE O NUSPOJAVAMAKVALITETA PROIZVODAISTRAŽIVANJE I RAZVOJRAZVOJ NOVIH LIJEKOVARAZVOJNA LINIJA TVRTKE PFIZERKLINIČKA ISPITIVANJA