RAZVOJNA LINIJA TVRTKE PFIZER

Naši su znanstvenici diljem svijeta posvećeni pretvaranju molekula u lijekove kako bi poboljšali živote milijuna ljudi u svijetu.

U proteklih smo nekoliko godina ocijenili i poboljšali naše metode istraživanja i razvoja kako bismo omogućili održivu opskrbu bolesnika važnim novim lijekovima i cjepivima. Tako smo 29. listopada 2019. u tijeku imali 24 klinička ispitivanja faze 3 diljem svijeta.1

Pfizer kao globalna organizacija surađuje sa znanstvenicima, tehničarima, stručnjacima za regulatorna pitanja i poslovnim stručnjacima diljem svijeta s ciljem otkrivanja i razvoja nove generacije inovativnih lijekova za bolesnike.

Naš pristup uključuje i suradnju s drugim inovatorima iz svih područja zdravstvene skrbi, uključujući znanstvenike iz akademske zajednice, organizacije bolesnika, vlade, druge biofarmaceutske tvrtke i zdravstvene radnike.

U središtu su naše pozornosti područja u kojima imamo najbolje mogućnosti za razvoj jedinstvenih lijekova za prijeko potrebne terapije. To uključuje kronične upalne i autoimune bolesti, cjepiva, onkološke bolesti, liječenje boli, kardiovaskularne i metaboličke te rijetke bolesti.

Literatura:
  1. Pfizer Pipeline. Pfizer Data on file. 29. 10. 2019
      O NAMANAŠA POVIJESTODGOVORNOSTKODEKS PONAŠANJATRANSPARENTNOST I JAVNA OBJAVA PRIJENOSA VRIJEDNOSTITERAPIJSKA PODRUČJAKRIVOTVORENI LIJEKOVISIGURNOST LIJEKOVAIZVJEŠTAVANJE O NUSPOJAVAMAKVALITETA PROIZVODAISTRAŽIVANJE I RAZVOJRAZVOJ NOVIH LIJEKOVARAZVOJNA LINIJA TVRTKE PFIZERKLINIČKA ISPITIVANJA