KontaktKontakt
HomeTerapijska PodručjaIzvještavanje o nuspojavamaIzvještavanje o nuspojavama Izvještavanje o nuspojavama

Sigurnost bolesnika naš je glavni prioritet, stoga potičemo zdravstvene djelatnike i bolesnike da nam daju bilo kakvu povratnu informaciju o sigurnosti i kvaliteti Pfizerovih proizvoda, uključujući i moguće nuspojave, da nas izvijeste o određenim okolnostima koje bi u pacijenta mogle povećati rizik od nuspojava te da nas obavijeste o svim ostalim informacijama koje treba prijaviti, uključujući i pritužbe u vezi s lijekovima i neočekivanim terapijskim učincima.

Svi zaposlenici Pfizera imaju ključnu ulogu u ispunjavanju navedenih dužnosti te su u potpunosti osposobljeni prepoznati i izvještavati o nuspojavama. Dužni smo izvijestiti regulatorna tijela o svim nuspojavama, bez obzira na to možemo li potvrditi njihovu istinitost ili ne.

Što trebate učiniti ako doživite nuspojave

U slučaju da uzimate ili propisujete lijek i doživite nuspojave, trebali biste o njima odmah obavijestiti svoga liječnika ili ljekarnika, odnosno drugog zdravstvenog radnika (medicinsku sestru ili njegovatelja) te Agenciju za lijekove i medicinske proizvode (HALMED) koja je nositelj odobrenja za stavljanje lijeka u promet ili tvrtku koja je proizvela lijek.

Nuspojave možete i izravno prijaviti:

  • putem nacionalnog sustava prijave nuspojava: Agencija za lijekove i medicinske proizvode (HALMED) - putem internetske stranice www.halmed.hr ili potražite HALMED aplikaciju putem Google Play ili Apple App Store trgovine.

  • tvrtki Pfizer Croatia d.o.o. koja je odgovorna za ovu stranicu; na broj telefona + 385 1 390 87 88 ili na adresu elektroničke pošte HRV.AEReporting@pfizer.com.

Prijavljivanjem nuspojava pomažete pružiti više informacija i preciznije znanje o sigurnosnom profilu proizvoda.

Uvjeti korištenjaPravila o privatnostiPolitika kolačićaMapa stranicePosao u tvrtki Pfizer Grant Seekers Media Pfizer WorldwideZa zdravstvene djelatnikeOpći uvjeti kupnje – Hospira Zagreb d.o.o. Pfizer CentreOne Business to Business Unutarnje prijavljivanje nepravilnosti © Pfizer Croatia d.o.o. Sva prava pridržana. /PP-UNP-HRV-0028/ Datum izrade: listopad 2022