PRIJAVLJIVANJE NUSPOJAVA I DRUGA PITANJA O NAŠIM PROIZVODIMA

IZVJEŠTAVANJE O NUSPOJAVAMA

Sigurnost bolesnika naš je glavni prioritet, stoga potičemo zdravstvene djelatnike i bolesnike da nam daju bilo kakvu povratnu informaciju o sigurnosti, kvaliteti ili djelovanju Pfizerova proizvoda, uključujući i moguće nuspojave, da nas izvijeste o određenim okolnostima koje bi u pacijenta mogle povećati rizik od nuspojava te da nas obavijeste o svim ostalim informacijama koje treba prijaviti, uključujući i pritužbe u vezi s lijekovima i neočekivanim terapijskim učincima.

Svi zaposlenici Pfizera imaju ključnu ulogu u ispunjavanju navedenih dužnosti te su u potpunosti osposobljeni prepoznati i izvješćivati o nuspojavama. Dužni smo izvijestiti regulatorna tijela o svim nuspojavama, bez obzira na to možemo li potvrditi njihovu istinitost ili ne.

ŠTO TREBATE UČINITI AKO DOŽIVITE NUSPOJAVE

U slučaju da uzimate ili propisujete lijek i doživite nuspojave, trebali biste o njima odmah obavijestiti svoga liječnika ili ljekarnika, odnosno drugog zdravstvenog radnika (medicinsku sestru ili njegovatelja), Agenciju za lijekove i medicinske proizvode (HALMED), nositelja odobrenja za stavljanje lijeka u promet ili tvrtku koja je proizvela lijek.

Nuspojave možete i izravno prijaviti:

  • putem nacionalnog sustava prijave nuspojava: Agencija za lijekove i medicinske proizvode (HALMED) - putem internetske stranice www.halmed.hr ili potražite HALMED aplikaciju putem Google Play ili Apple App Store trgovine.
  • tvrtki Pfizer Croatia d.o.o. koja je odgovorna za ovu stranicu; na broj telefona + 385 1 390 87 88 ili na adresu elektroničke pošte HRV.AEReporting@pfizer.com.
Prijavljivanjem nuspojava pomažete pružiti više informacija i preciznije znanje o sigurnosnom profilu proizvoda.
O NAMANAŠA POVIJESTODGOVORNOSTKODEKS PONAŠANJATRANSPARENTNOST I JAVNA OBJAVA PRIJENOSA VRIJEDNOSTITERAPIJSKA PODRUČJAKRIVOTVORENI LIJEKOVISIGURNOST LIJEKOVAIZVJEŠTAVANJE O NUSPOJAVAMAKVALITETA PROIZVODAISTRAŽIVANJE I RAZVOJRAZVOJ NOVIH LIJEKOVARAZVOJNA LINIJA TVRTKE PFIZERKLINIČKA ISPITIVANJA