SIGURNOST LIJEKOVA

Naša obveza očuvanja sigurnosti lijekova počinje u istraživačkom laboratoriju i nastavlja se dok god se lijek propisuje bolesnicima bilo gdje na svijetu.
​​​​​​​
Ishođenje regulatornog odobrenja za lijek važan je korak u osiguravanju sigurnosti lijeka, međutim ono nije posljednji korak u tom procesu. Klinička istraživanja koja prethode registraciji ne mogu predvidjeti sve moguće nuspojave, neke se uoče tek kada se lijek koristi:
  • na većoj skupini bolesnika
  • tijekom duljeg vremenskog razdoblja, mjesecima čak i godinama
  • u raznolikijoj skupini bolesnika
  • u okružju stvarnog svijeta, umjesto u predvidljivim i strogo nadziranim uvjetima kliničkih istraživanja.
Iznimno je važno procijeniti kako lijekovi djeluju na stvarnim bolesnicima koji nisu tako strogo nadzirani kao što su nadzirani sudionici kliničkih istraživanja. U stvarnom svijetu bolesnici:
  • ne uzimaju uvijek lijekove kako im je propisano
  • ne uzimaju uvijek točno preporučene doze lijekova
  • možda boluju od druge bolesti koja utječe na djelovanje lijeka
  • možda uzimaju druge lijekove, uključujući one bez recepta.
Takvi raznoliki uvjeti pružaju nam mogućnost da nadogradimo postojeće znanje i možda doznamo nešto više o sigurnosnim značajkama lijeka koje su bile poznate prilikom ishođenja odobrenja.

PRAĆENJE SIGURNOSTI

Sigurnost bolesnika naš je glavni prioritet. Potičemo zdravstvene djelatnike i bolesnike da nas izvijeste o mogućim nuspojavama koje su primijetili prilikom uzimanja Pfizerova lijeka, bez obzira na to smatraju li da je lijek uzrokovao nuspojave ili ne. Također ih potičemo da nas izvijeste o tome djeluje li lijek onako kako se očekivalo.
​​​​​​​
Pravna i etička odgovornost nalažu nam da prikupimo i analiziramo izvješća o nuspojavama. Odgovarajuća izvješća dostavit ćemo regulatornim tijelima unutar utvrđenog vremenskog okvira. Svi zaposlenici Pfizera imaju ključnu ulogu u ispunjavanju navedenih dužnosti te su u potpunosti osposobljeni prepoznati i izvještavati o nuspojavama.

NAPUŠTATE STRANICU PFIZER.HR WEBSITE

Preusmjereni ste na stranicu:

/prijavljivanje-nuspojava
​​​​​​​

Preusmjereni ste na stranicu koja nije u nadležnosti Pfizer Croatia d.o.o., te zbog toga nije dio naše “politike o privatnosti” i “uvjeta za korištenje”.
​​​​​​​
Hvala što ste posjetili našu stranicu, nadamo se da Vam je boravak bio informativan i ugodan.

Prekini »

Idi na »

O NAMANAŠA POVIJESTODGOVORNOSTKODEKS PONAŠANJATRANSPARENTNOST I JAVNA OBJAVA PRIJENOSA VRIJEDNOSTITERAPIJSKA PODRUČJAKRIVOTVORENI LIJEKOVISIGURNOST LIJEKOVAIZVJEŠTAVANJE O NUSPOJAVAMAKVALITETA PROIZVODAISTRAŽIVANJE I RAZVOJRAZVOJ NOVIH LIJEKOVARAZVOJNA LINIJA TVRTKE PFIZERKLINIČKA ISPITIVANJA